Nyitvatartás

Nyitva tartás, ügyfélszolgálat, áruátvétel: H-P 8-16 h-ig

Egyéb időpontban kérjük a megrendeléseiket, ajánlatkéréseiket a weboldalról megküldeni.

További kérdésieket, észrevételeiket szíveskedjenek az info@webgaz.hu, vagy az erchegyi2@euroweb.hu címre megküldeni.

Termék adatlap
X300 tisztítószer
Cikkszám: wg-001799
Gyártó:Sentinel Performance
Jellemzők:

Új rendszerekhez

Univerzális tisztítószer

 

1l-es kiszerelés

Leírás:Sentinel X300 Univerzális Tisztítószer


Alkalmazható:
-Új, vagy hat hónapnál nem régebbi rendszerek tisztítása

Műszaki információk:
Fűtési rendszerek összeszerelésekor törmelék és más szennyeződések akaratlanul is bekerülhetnek a rendszerbe. Ezek a rendszer eldugulásához vezethetnek, néhány szennyeződés pedig korai korróziós meghibásodásokat segíthet elő.
A kezeletlen rendszerekben idővel korróziós termékekből álló iszap halmozódik fel és ez szintén hozzájárulhat a fűtési rendszerek korai meghibásodásához és gazdaságtalan működéséhez.
Az új rendszerek üzembehelyezés előtti alapos tisztítása segítheti a jövőbeni problémák elkerülését, a régi rendszerek megtisztítása pedig segíthet a kielégítő, üzemszerű működés visszaállításában.
Ha a tisztítást, korróziót és vízkőképződést gátló inhibitorokkal végzett kezelés követi, a rendszer biztonságos, hosszú távú működése nagymértékben javulhat.
A Sentinel termékek minden típusú központi fűtési rendszerben használhatók, beleértve azokat is, amelyekben alumínium alkatrészek találhatók.

Az összes Sentinel terméket (az X500 kivételével) a rendszertérfogatra vonatkoztatott 1 %-os névleges koncentrációban kell alkalmazni. Egy 1 literes palack megfelelő kezelést biztosít egy tipikus háztartási rendszer számára, amely melegvíztároló tartályt és radiátorokat tartalmaz. Megjegyzés: Amikor hőtároló tartályt építenek a rendszerbe, figyelembe kell venni a primer rendszer térfogatának megnövekedését.

Sentinel X300
Műszaki jellemzők:
A termék új, vagy hat hónapnál nem régebben üzemelő központi fűtési rendszerek tisztítását elősegítő adalékanyag. Nedvesítőszereket és diszpergálószereket tartalmaz a folyasztószer maradványok, a zsíros és olajos szennyeződések és a vízben levő szuszpendált szilárd anyagok átmosással történő eltávolítására.

Alkalmazás:
-A Sentinel X300 adalékot új, és hat hónapnál nem régebben üzemelő központi fűtési rendszerek tisztítására lett kifejlesztve. Hatékonyan eltávolítja a forrasztószer maradványokat, a zsírokat, az olajos szennyeződéseket, az iszapot és a rendszer összeszerelésekor keletkező törmeléket.
-A Sentinel X300 passziválja a rendszerben levő fémfelületeket és segít megakadályozni a rézlerakódást, ami gyakran okoz komoly lyukkorróziót a radiátorokban.
-A Sentinel X300 egy semleges készítmény amely minden közvetett típusú fűtőrendszerben alkalmazható, beleértve azokat is, amelyekben alumínium alkatrészek találhatók.

Adagolás:
A Sentinel X300-at a rendszer térfogatát figyelembe véve 1 %-os mennyiségben kell hozzáadni a fűtési rendszerben levő vízhez; ez azt jelenti, hogy a rendszerben levő minden 100 liter vízre 1 litert kell belőle számolni. Ha a rendszer új, az adalékot az első feltöltéskor kell alkalmazni. A legjobb eredmény akkor érhető el, ha a vizet 1-2 órán keresztül, maximum 48 óráig keringetjük a rendszerben a normál üzemi hőmérsékleten. Ha a vizet nem lehet felmelegíteni, akkor ezt a keringetési idő meghosszabbításával kell kompenzálni. Ekkor az adalékot minimum 24 órán keresztül, de egy hetet meg nem haladó ideig kell a rendszerben cirkuláltatni.

A rendszerből a vizet le kell engedni, újrafeltöltés előtt át kell mosni, és Sentinel X100 inhibitorral vagy inhibitort tartalmazó Sentinel X500 fagyásgátló adalékkal kell kezelni.

Beadagolás a fűtőrendszerbe:
-Nyitott rendszerek: a beadagolás történhet a tágulási tartályon keresztül, vagy a Sentinel adagolóedény alkalmazásával.
-Zárt rendszerek: Ha a rendszer üres, akkor a termék a rendszer bármilyen kényelmesen hozzáférhető pontján beadagolható feltöltés előtt. Ha a rendszer tele van, használják a Sentinel adagolóedényt a feltöltőkörön, vagy más hozzáférési ponton történő beadagoláshoz.

Eljárás a termék alkalmazására:
-Adjunk a fűtési rendszerhez annyi Sentinel X300-at, hogy kb. 1 %-os oldata alakuljon ki. Ha a rendszer új, az adalékot az első feltöltéskor kell alkalmazni. Egy 1 literes palack megfelelő kezelést biztosít egy tipikus háztartási rendszer számára, amely melegvíztároló tartályt és radiátorokat tartalmaz. Túladagolása nem okoz problémát.
-A termék beadagolása történhet a hidegvíz betáplálásnál, vagy egy radiátoron keresztül is. Zárt rendszerek esetében, ha rendelkezésre áll a Sentinel adagolóedény, akkor a vegyszer a feltöltőkörön keresztül is beadagolható.
-Működtessük a rendszert 1 - 2 órán keresztül üzemi hőmérsékleten, meggyőződve arról, hogy minden radiátorszelep nyitott állapotban van. A termék akkor is megfelelő tisztítást biztosít, ha a víz hideg marad, de akkor a tisztítás időtartamát 24 órára meg kell hosszabbítani.
-A Sentinel X300-at, vagyis azokat a szennyeződéseket, amelyeket stabilizált, teljesen el kell távolítani a központi fűtési rendszerből annak alapos és hatékony leürítésével és átmosásával.
-Kapcsoljuk ki a szivattyút és a kazánt úgy, hogy megszakítjuk azok áramellátását.
-Gondosan ürítsük le a rendszert.
-Töltsük fel azt friss vízzel.
-Kapcsoljuk vissza az áramot és keringessük a vizet 10 percen keresztül.
-Nyissuk ki az ürítőcsapokat, és engedjük a rendszerben levő vizet a csatornába a keringetőszivattyú folyamatos működtetése mellett. Megjegyzés: Biztosítani kell, hogy a feltöltőtartályban a vízszint elég magasan maradjon ahhoz, hogy ne juthasson levegő a rendszerbe.
-A rendszerben levő szennyezőanyagok teljes eltávolításához fontos elérni, hogy rendszerből kijövő víz ugyanolyan tiszta és színtelen legyen, mint a hálózati víz. Ha nem ez a helyzet, a rendszert ismét meg kell tölteni friss vízzel és a műveletet meg kell ismételni.
-Töltsük fel a rendszert ismét, és adjunk hozzá Sentinel X100 inhibitort, vagy Sentinel X500 inhibitort tartalmazó fagyásgátlót.

Feltöltött állományok
Nincsenek feltöltött állományok
A feltüntettek árak bruttó árak, amelyek az ÁFA-t tartalmazzák.
Kosárba teszem

Címünk: Budapest, XIV. kerület, Gizella út 51-57. - Telefon: 06/70 600-2066 munkanapokon 8.00-16.00